Totul despre PaintBall

Totul despre Paintball:

Conceptul de "Paintball" a aparut in iunie 1981, in S.U.A., utilizandu-se echipamente de marcat animale si copaci. Spre deosebire de vopseaua folosita in prezent, cea de atunci nu era lavabila si daca erai nimerit cu asa ceva, dura destul de mult pana se curata.

De-a lungul timpului, odata cu evolutia tehnologiei, a evoluat si paintball-ul, acum utilizandu-se arme mult mai performante, si cu dimensiuni din ce in ce mai reduse.

La origine a fost un gen de simulare militara, in care se formau doua "tabere", si se tragea cu capsule gelatinoase sau bile de vopsea, pana cand una din echipe nu mai avea jucatori sau obiectivul vizat era atins. In timp acest gen de distractie a inceput sa se detaseze de latura militara datorita posibilei asocieri cu violenta. Astfel a aparut la inceputul anilor 1990 o noua latura a paintball-ului, latura sportiva, competitionala.

La ora actuala paintball-ul este practicat in peste 40 de tari de milioane de oameni cu stiluri de viata diferite. Acest sport s-a dezvoltat foarte mult in Statele Unite ale Americii si in Canada, unde s-a ajuns la organizarea competitiilor profesioniste, aparitia federatiilor de paintball si a Ligii Jucatorilor Profesionisti.

Daca la inceput scopul principal al jocului era eliminarea adversarului, in competitiile care se organizeaza in momentul de fata atat in America cat si in Europa, acesta a devenit un joc de echipa in care se dezvolta comunicarea intre coechipieri, ies in evidenta calitatile de leader ale indivizilor si se pune accent pe abordarea strategica. Din aceasta cauza, paintball-ul este foarte des folosit de catre companii pentru organizarea de team building-uri. Acei jucatori care vor acorda atentie simturilor personale, care vor pune in aplicare strategii foarte bune de orientare a echipei si care vor planifica si comunica se vor impune destul de usor si rapid in fata adversarilor.

Jocurile au de obicei o limita de timp, depinzand de marimea campului si de numarul de jucatori. Intre jocuri, jucatorii pot lua o pauza pentru a-si verifica echipamentul, pentru a-si reincarca armele si pentru o mica gustare sau o racoritoare, impartasind in acelasi timp si povestile lor despre emotiile victoriei sau despre obisnuitele glume pe seama infrangerilor suferite.

Indiferent ca veti castiga sau veti pierde, toata lumea se va simti bine la Paintball Brasov si intotdeauna va exista un urmator joc. In momentul in care adrenalina a inceput sa fie pompata nu va veti mai putea abtine sa nu iubiti senzatiile oferite de acest joc.