Team building

Team building:

Team building-ul se refera la o gama larga de activitati, de
obicei intr-un context de afaceri,  pentru a imbunatati performanta
echipei. Team building-ul este urmarit printr-o varietate de practici,
si poate varia de la simple exercitii de unire la simulari complexe, concepute pentru
a dezvolta o echipa. In general, se aseaza in teorie si practica de dezvoltare organizationala
dar poate fi de asemena aplicat la echipele sportive, grupuri scolare precum si in alte contexte. Team building-ul nu trebuie confundat cu "echipa de recreere" care consta in activitatea pentru echipele care sunt strict de agrement. Team building-ul este un factor important in orice mediu, concentrarea acestuia este de a specializa si a scoate la suprafata cele mai bune dintr-o echipa, pentru a asigura dezvoltarea de sine, comunicarea pozitiva, aptitudini de lider precum si capacitatea de a lucra indeaproape impreuna ca o echipa,pentru a rezolva problema.

Mediile de lucru tind sa se concentreze asupra persoanelor fizice si a obiectivelor personale, cu recompensa si recunoastere sustinand realizarile angajatilor individuali."Felul in care creati echipe afective este o provocare in fiecare organizatie". Team building-ul se poate referi de asemenea la procesul de selectare sau de a crea o echipa de la zero.

Ce face ca un grup de oameni care lucreaza impreuna sa functioneze ca o echipa ?

Doar pentru ca oamenii sunt angajati in ceeasi firma nu inseamna ca ei se vad pe ei insusi ca o echipa sau ca acestea se implica in munca de echipa. Lucrand impreuna nu este acelasi lucru ca munca in echipa. Este important pentru administratori sa inteleaga deiferenta intre aceasta munca in echipa si conceptul de munca in echipa. Atunci cand oamenii care lucreaza pentru organizatia dumneavoastra indeplinesc functiile esentiale locului de munca al acestora, acestea sunt finalizarile lucrarilor de echipe. Ei pot sau nu sa lucreze impreuna in modul de cooperare si de colaborare care indica ca acestia lucreaza ca o adevarata echipa.

De ce Team building-ul conteaza ?

Team building-ul trebuie sa porneasca in topul organizatilor. Fie ca le place sau nu,managerii au dat tonul pentru comportamentul acceptabil in cadrul acestora. Cand angajatii vad membrii companiei, ai echipei de management, fiind impreuna ca o echipa coeziva,  acestia vor fi mult mai predispusi la comportamentele lor similare.

De ce Paintball ?

Managerii au responsabilitatea sa asigure un model de atitudini adecvate pentru angajati, si de a le oferi formarea de care au nevoie in scopul de a se dezvolta de la un grup de persoane care lucreaza impreuna la o echipa, realizand lucruri uimitoare in numele companiei.

Tot mai multi manageri din toata lumea aleg paintball-ul pentru team building, fiind unul dintre sporturile cele mai des folosite pentru activitatile de team bulding. Acest sport si-a dovedit efectele pozitive pe care le are asupra angajatilor,care au dus la o mai mare productivitate si o mai buna comunicare in cadrul firmei.

Paintball-ul pune jucatorii in situatii inedite. Acestia sunt nevoiti sa dezvolte strategii, sa comunice intens, sa-si insuseasca anumite roluri in cadrul echipei, sa sudeze noi prietenii, sa fie fairplay etc. Deasemenea beneficiile acestui joc ar fi dezvoltarea spiritului de echipa jucatorii observand cat de important este sa te poti baza pe coechipieri.

Organizeaza pentru firma ta un team buiding inedit, cu efecte speciale (fumigiene, grenade) si premiere cu cupe si medalii, sau invita-ti colegii la un joc de paintball scaldat la sfarsit cu un gratar si bere, sau de ce nu, propune-ii sefului tau sa organizeze un team building adevarat pentru ai arata ca si tu poti fi mai bun decat el macar la painball.

Pentru oferte si tarife sau alte informatii nu ezitati sa ne contactati.