Regulament Paintball

Regulament Paintball

page2_pic1

Regulament paintball:
Orice persoana care doreste sa joace paintball la firma noastra trebuie sa cunoasca anumite reguli de conduita, de siguranta, de bun simt pana la urma si trebuie sa le respecte.

Cea mai importanta regula pentru siguranta jucatorilor este sa nu isi dea masca jos de pe fata cat timp se afla in perimetrul de joc, indiferent daca aceasta s-a aburit sau s-a murdarit. Iar manuirea cu responsabilitate a markerului si respectarea celorlalte reguli, fac din paintball un joc sigur, placut si distractiv.

LEGISLATIE
Armele tip paintball si air-soft nu fac obiectul Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor si al munitiilor, intrucat din punct de vedere al destinatiei acestea nu se regasesc in anexa legii, motiv pentru care nu este nevoie de autorizare pentru procurarea, detinerea si folosirea lor. O.U. nr. 26 pentru modificarea si completarea Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor si al munitiilor, nu instituie obligativitatea de autorizare pentru efectuarea de operatiuni cu arme de tip paintball, intrucat acestea nu se circumscriu din punct de vedere al destinatiei prevederilor Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor si al munitiilor.

Istoric Paintball

Totul despre Paintball

Conceptul de "Paintball" a aparut in iunie 1981, in S.U.A., utilizandu-se echipamente de marcat animale si copaci. Spre deosebire de vopseaua folosita in prezent, cea de atunci nu era lavabila si daca erai nimerit cu asa ceva, dura destul de mult pana se curata.

De-a lungul timpului, odata cu evolutia tehnologiei, a evoluat si paintball-ul, acum utilizandu-se arme mult mai performante, si cu dimensiuni din ce in ce mai reduse.

La origine a fost un gen de simulare militara, in care se formau doua "tabere", si se tragea cu capsule gelatinoase sau bile de vopsea, pana cand una din echipe nu mai avea jucatori sau obiectivul vizat era atins. In timp acest gen de distractie a inceput sa se detaseze de latura militara datorita posibilei asocieri cu violenta. Astfel a aparut la inceputul anilor 1990 o noua latura a paintball-ului, latura sportiva, competitionala.

La ora actuala paintball-ul este practicat in peste 40 de tari de milioane de oameni cu stiluri de viata diferite. Acest sport s-a dezvoltat foarte mult in Statele Unite ale Americii si in Canada, unde s-a ajuns la organizarea competitiilor profesioniste, aparitia federatiilor de paintball si a Ligii Jucatorilor Profesionisti.

Daca la inceput scopul principal al jocului era eliminarea adversarului, in competitiile care se organizeaza in momentul de fata atat in America cat si in Europa, acesta a devenit...

read more