Impusca-l pe capitan

Impusca-l pe capitan:

Pregatirea terenului - Sunt necesare urmatoarele:

-2 baze cu steag;

-2 echipe egale numeric;

-un membru al fiecarei echipe e ales Capitan;

-echipele sunt duse la bazele proprii;

-capitanul este legat la capatul unei funii de 600 cm; celalalt capat este legat de un obiect imobil (de exemplu un copac);

-pentru a adauga putin antren jocului, Capitanul poate sa nu fie legat, in schimb arma sa este legata;

-alta varianta este de a limita toti jucatorii la a avea doar 20 bile cu vopsea, in timp ce Capitanul poate avea un numar nelimitat de bile cu vopsea.

Limita de timp sugerat : 30 de minute. Limita poate fi schimbata in functie de marimea terenului de joc, acoperire sau numarul de jucatori.

Reguli:

1.Capitanul nu-si poate desface singur funia;

2.Daca se joaca varianta cu arma legata, Capitanul isi poate abandona arma dar nu poate folosi arma altuia.

3.Daca folositi optiunea cu vopsea limitata, jucatorii nu-si pot imprumuta bile de vopsea;

4.Toti jucatorii trebuie sa isi inceapa jocul de la baza unde se afla steagul propriu (sau punctul desemnat a fi punct de pornire)si nu pot parasi aceasta zona decat atunci cand jocul a inceput;

5.Jucatorii care au fost loviti sunt eliminati din joc;

6.Jucatorii care sunt eliminati nu au voie, prin cuvinte sau gesturi, sa-si indice orice intentii sau localizari ale membrilor echipei adverse.

Pentru a castiga jocul : eliminati Capitanul echipei adverse.

Tactici : Desemnati un numar corespunzator de jucatori care sa-l pazeasca pe Capitan la baza unde se afla steagul. Daca se joaca varianta cu arma legata, acest grup trebuie sa stea tot timpul cu Capitanul. Alta tactica este de a avea toata echipa pe pozitie de aparare si sa se astepte cealalta echipa indiferent de cat timp ar lua. Probabil ca si ei incearca acelasi lucru. Echipa cu cel mai mult calm castiga de obicei.